Unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja

Bez autora
Mar 15 2011

Pokrajinski sekretarijat za informacije raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja. Za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja obezbeđeno je dva miliona dinara. Predmet konkursa je sufinansiranje seminara koji se bave edukacijom novinara i drugih medijskih stručnjaka, kao i medijskih festivala. Cilj konkursa je edukacija novinara i drugih medijskih stručnjaka. Kriterijumi su: kvalitet, aktuelnost profesionalnog i edukativnog pristupa, značaj projekta za razvojprofesionalnih standarda javnog informisanja, finansijska konstrukcija koja garantuje izvodljivost i održivost projekta. Prednost imaju projekti koji su dostupni većem broju korisnika.

Konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanjaPokrajinski sekretarijat za informacije raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja.

Za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja obezbeđeno je dva miliona dinara.

Predmet konkursa je sufinansiranje seminara koji se bave edukacijom novinara i drugih medijskih stručnjaka, kao i medijskih festivala.

Cilj konkursa je edukacija novinara i drugih medijskih stručnjaka.

Kriterijumi su: kvalitet, aktuelnost profesionalnog i edukativnog  pristupa, značaj projekta za razvojprofesionalnih standarda javnog informisanja, finansijska konstrukcija koja garantuje izvodljivost i održivost projekta. Prednost imaju projekti  koji su dostupni većem broju korisnika.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju osnivači javnih glasila, profesionalna novinarska udruženja, katedre za medije pri fakultetima koji edukuju medijske stručnjake, novinarske škole, stručne agencije u oblasti informisanja koje imaju sedište u AP Vojvodini.

Podnete prijave razmatra komisija koju imenuje pokrajinski sekretar za informacije. Konačno rešenje o raspodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar, na predlog konkursne komisije i protiv tog rešenja ne može se upotrebiti pravno sredstvo.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2011. godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Prijave na konkurs, uz prateću dokumentaciju, podnose se na formularima koji se mogu naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Dokumentacija treba da sadrži:

  • fotokopiju rešenja o upisu u Registar privrednih subjekata;
  • fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju;
  • izjavu odgovornog lica da podnosilac prijave nije u teškoćama, koja se nalazi u sastavu obrasca za prijavu.

Prijave se obavezno podnose u dva primerka putem pošte na adresu:

Pokrajinski sekretarijat za informacije
Bulevar Mihajla Pupina 16
sa naznakom “za Konkurs za profesionalne standarde“

i u jednom primerku putem elektronske pošte na e-mail:
mediji.psinf@gmail.com

Korisnik sredstava je dužan da projekat realizuje do 31. decembra 2011. godine i da Pokrajinskom sekretarijatu za informacije dostavi izveštaj o realizaciji projekata i dokaz o namenskom korišćenju dodeljenih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik